Over ons

Amsterdam Airport Schiphol is één van de oudste Luchthavens ter wereld. Vanaf het begin is SchipholTaxi present geweest op diezelfde Luchthaven.

Schipholtaxi werd gegrond in de jaren 30 door de heer Hollander. Hij had één werknemer in dienst, de heer Bergisch. Na de oorlog was de heer Hollander gedwongen om zijn ‘eigen’ vergunning aan te vragen. In die tijd was de Luchthaven Schiphol eigendom van de gemeente Amsterdam. Al snel breidden zij het aantal vergunningen uit naar 4, waarbij deze werden verdeeld tussen de gemeente Haarlemmermeer en de gemeente Amsterdam. In 1961 namen de broers Frissen het taxibedrijf van de heer Hollander over en in 1967 werd de taxistandplaats verplaatst van Schiphol Oost naar Schiphol Centrum. Aan het einde van de jaren 60 trad de heer Boekhoff toe tot SchipholTaxi. In 1997 werden deze drie bedrijven overgenomen en samengevoegd door de heer du Prie, waardoor Bergisch, Boekhoff en Frissen BV (SchipholTaxi) ontstond. De loondienstchauffeurs kregen bovendien de mogelijkheid aangeboden om te verzelfstandigen en zich aan te sluiten bij SchipholTaxi. Sinds 2004 staat de organisatie onder leiding van de heer Gamis el Bouakili. Van 50 chauffeurs en een handvol dieselauto’s bracht hij het bedrijf tot een organisatie met ruim 1000 chauffeurs en de grootste elektrische taxivloot van Europa.


SchipholTaxi is vandaag de dag een onderneming waarbij een groot aantal zelfstandige taxichauffeurs zijn aangesloten. SchipholTaxi vertegenwoordigt daarbij de belangen van haar aangeslotenen naar externe partijen en fungeert als een bemiddelaar tussen vraag en aanbod. Dat betekent dat SchipholTaxi eigenlijk twee klanten heeft, namelijk de finale afnemer – ofwel de reiziger – als wel de bij haar zelfstandige aangesloten taxichauffeurs. Het grote voordeel van deze constructie van zelfstandig aangesloten chauffeurs, is dat zij ondernemers zijn en daarmee een groter bewustzijn van service en kwaliteit hebben. Ook kan de vervoerscapaciteit hierdoor beter afgestemd worden op de vraag.

Op deze wijze heeft SchipholTaxi een sterke positieve en kwalitatieve associatie opgebouwd in de loop der tijd. SchipholTaxi is een begrip, een A merk in personenvervoer, met een imago wat  staat voor kwalitatief hoogwaardig personenvervoer voor een verrassend scherpe prijs

Missie & visie

Door de deregulering van de wet personenvervoer is de kwaliteit van het generieke product minder geworden. SchipholTaxi heeft gemerkt dat er een duidelijke behoefte is naar gemakkelijk en betrouwbaar vervoer tegen een scherpe prijs. SchipholTaxi streeft er dan ook naar een kwalitatief goed product neer te zetten, waarvan de kwaliteit hoger ligt dan het verwachtingspatroon van een consument. Gemak, kwaliteit , betrouwbaarheid en gunstige prijzen zijn daarbij de kernwaarden van SchipholTaxi, waarbij zij tevens streeft naar technische innovatie. De klant (chauffeur en reiziger) staat in de SchipholTaxi visie centraal. Door continue interactie met beiden, proberen wij de wensen van klanten in voordelen om te zetten, die voor de klant een meerwaarde vormen.

Neem contact op

100% duurzaam

SchipholTaxi heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Onze vloot bestaat uitsluitend uit volledig uitstootvrije voertuigen, maar dat is niet alles. SchipholTaxi beschikt over de grootste laadhub voor taxi’s, waar we uitsluitend gebruik maken van duurzaam gewonnen energie uit Hollandse wind van Eneco!  Naast NEN-EN-ISO9001 (kwaliteitsborging) is Schipholtaxi bovendien ook NEN-EN-ISO14001 (Milieumanagement) gecertificeerd. 

Rijden vanaf de beste standplaats van Nederland

Schiphol is een dynamische omgeving. Vanaf de standplaats heb je te maken met allerlei mensen van over de hele wereld. Dit vergt nogal wat van je; je moet continu kunnen schakelen tussen allerlei talen, gebruiken en zelfs humeuren. De ene klant is vrolijk en vraagt je het hemd van je lijf over Amsterdam, de ander is moe na een lange reis en wil in alle rust naar zijn of haar bestemming worden gebracht. De meeste communicatie is in het Engels, maar soms wordt ook van je gevraagd om er met handen en voeten wat van te maken. Lijkt het je uitdagend om hier onderdeel van te zijn en heb je service en klantvriendelijk hoog in het vaandel staan, meld je dan aan! We hebben regelmatig plek voor nieuwe mensen; parttime of fulltime.

Neem contact op met Schiphol Taxi